Isegi kui sul on täielik veendumus selles osas, et sa oled piisavalt teadlik kõigest mida vaja, et ise oma aeda kujundada, siis tasub mõelda proffessionaali abi kasutamisele. Vahel on mõistlik eraldada väike eelarve eksperdi jaoks kes aitab hinnata sinu ideid ning koostab tervikliku haljastuse plaani.

Inimestel on hirm saada petetud, kuid maastikuarhitekt saab sinuga maha istuda ning aidata sul läbi mõelda tegevused ja eesmärgid ning panna kokku realistlik eelarve oma aia kujundamiseks. On kahju kui inimesed näevad millegagi palju vaeva (ning kulutavad raha), kuid pärast avastavad, et konkreetne taim selles kohas hästi ei kasva või, et see tee on sellises kohas käimiseks ebamugav. Pärast tuleb kahetsusega kõik ümber teha ning see võtab sinult jälle palju ajalist- ja ka rahalist ressurssi. Alustades peaks tõesti läbi mõtlema kõik elemendid mida on soov oma aias teha, isegi kui neid asju pole plaanis lähiaastatel läbiviia – soovitavad eksperdid.

Proffessionaalne maastikuarhitekt on kogenud praktik, kes omab fundamentaalseid oskusi maastiku kujundamises – proportsioon, ühtsus, tasakaal, mugavus, värvid ning tekstuur – tema töö on luua sinu aias täielikult integreeritud kujundus, mis nõuab sinult minimaalset hooldust. Maastikarhitekt aitab sul saavutada hästi labimõeldud ja funktsionaalse aiakujunduse, et saaksid täielikult nautida näiteks oma uut äsja ostetud vara. Lisaks aitavad nad koduomanikel oma aias valida koht terrassile, tekkidele või aia taradele, et ei peaks oma lähedastega sel teemal vaidlusesse laskuma.

Maastikuarhitektidel on põhjalikud teadmised taimedest. Nii saad sa tema käest õige taime, mis kasvab sinu aias õiges kohas, õigeks suuruseks. Hea maastikuarhitekt saab pakkuda sulle puid, põõsaid ja muid taimi, mis aitavad aias luua näiteks varjualust, et sa ei peaks kulutama konditsioneeriga varustatud paiga ehitamisele.

Nad on oskuslikud suhtlejad ja planeerijad kes teevad koostööd töövõtjatega, tarnijatega, kohalike omavalitsustega ja teistega, et lõpetada kõik projektid edukalt.

Proffessionaalne maastikuarhitekt on teadlik ka meie looduskeskkonnast ning nad kasutavad tavasid, mis garanteeriksid meie looduse jätkusuutlikkuse.

Maastikuarhitektid on loomingulised ning inspireeritud eelkõige klientide vajadustest, soovidest ja unistustest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *